Top 5 videoklip til mentaltræning

De fleste spillefilm og reklamer er som du ved fiktion. De bygget måske delvist på oplevelser eller historier fra den virkelige verden. Det betyder dog ikke at der ikke kan gemme sig små guldkorn der kan bruges i den virkelige verden.

Jeg har her samlet min top 5 over youtube klip fra spillefilm der kan bruges til at inspirer til at åbne op for en snak om mentale aspekter, mentaltræning, team dynamik og coaching. Det kan også bare bruges til at få den der “feel good” følelse. Det er helt op til dig. Du er velkommen til at tilføje dine yndlingsklip i kommentarfeltet.

Nummer 1 – The field fra “The legend of Bagger Vance”

Klippet handler om to pointer fra mentaltræningen.

  1. Kroppen er klogere end hovedet hvis den for lov
  2. Du skal kunne gå ind og ud af fokus efter behov.

 

Nummer 2 – Left side, strong side “Rememer the Titans”

I udgangspunktet en helt fantastisk film om team dynamik, forskellighed, motivation og team ledelse. Jeg vil til enhver tid anbefale at se hele filmen. Jeg ser den jævnligt og nyder den 100% hver eneste gang. Den rammer noget dybt inde i mig om medmenneskelighed og team spirit.

Klippet viser hvordan ens spillers mod til at tage ansvar og gå forrest og udfordre staus quo kan ændre et helt hold.

 

 

Nummer 3 – the Crawl – fra “Facing the giants”

Klippet handler om det her med at kæmpe, og det her med hvordan mål både kan være en begrænsning og en motivation. Nogen gange skal handling og målrettethed om opgaven komme over fokus på outcome.

Jeg bruger klippet til at snakke om:

  1. Din Indre dialog, hvor træneren og den kravlene fodboldspiller repræsentere den konstante dialog der er i menneskers hoved. Jeg diskutere efter klippet hvordan dialogen ændrer sig når man bliver presset og udfordret. Hvordan er din indre dialog?
  2. Hvordan mål kan være en stop klods når de er nået og hvordan tanken om et formål kan ændrer dit mindset. Formålet er at gå og blive ved så længe du overhovedet kan. Så må målet komme bagefter til at evaluere hvor langt du er nået i forhold til målet.

 

Nummer 4 Sian Welch & Wendy Ingraham – The Crawl – 1997

En klip fra en ironman hvor de ender med at kravle i mål. Jeg bruger det til en snak om at lede efter passion og vedholdenhed. (Prøv evt sportsmind testen om passion og vedholdenhed)

Hvad skal drive dig når fornuft og vilje er brugt op, er du villig til at kæmpe?

 

https://www.youtube.com/watch?v=MTn1v5TGK_w&index=53&list=FLmjWGpYzIQTxuINjcnJCJ0A

 

 

Nummer 5 ”Rule yourself” Under Amour reklame med Michael Phelps

En video jeg ofte bruger til at tage snakken om at præstationer skal bygges på det arbejde der bliver lagt i hverdagen.

”It’s what you do in the dark, that puts you in the light”

 

 

 

Har du nogle videoer du gerne vil tilføje så sig endelig til. Jeg elsker inspiration og ideer til nye tilgange.

Trænerens dilemma: MIN ELLER DIN SUCCES?

  En spørgeguide til talentmiljøer   Europarekord… Jeg glemmer aldrig følelsen, da Rikke slog hænderne i væggen på hjemmebane i Odense, men vent, jeg var jo ikke hendes træner mere. Hun havde for to måneder siden flyttet træningsmiljø til det nationale træningscenter....

læs mere

Hvordan samler man en hest?

  -En udfordring til ridesporten del 1.   I skulle have set mit ansigtsudtryk første gang en rytter fortalte mig, at hun ved sidste stævne havde haft svært ved at samle sin hest. Billederne fløj gennem hovedet på mig, og mit spørgsmål var meget naturligt - skal man...

læs mere

Styrken af endnu

      Få den nyeste viden i en kort og komprimeret version. Emner indenfor ledelse, talentudvikling, sport, mentaltræning  og coaching. The power of YET - Styrken af endnu Carol Dweck er en af de mest inspirerende personer jeg er stødt på over de sidste mange år....

læs mere

Samarbejde med firkløverets springakademi

Samarbejde med Firkløverets Springakademi. Jeg har gennem nogle år samarbejdet med Firkløverets Springakademi om mentaltræning af springryttere tilknyttet deres Akademi. Jeg har i perioden både holdt foredrag for forældre, ryttere og sponsorer. Derudover er jeg fast...

læs mere

Spørg bare helt uforpligtende