Mindset styrkelse – 5 skridt til at identificere dit mindset

af 25. feb 2016

Mindset styrkelse – 5 skridt til at identificere dit mindset

Et sportsmindset er en måde at tænke på. Det er inspireret at Carol Dweck’s tanker om lærings miljøer og af mine 20 års erfaring med elitesport.  Mindset træning er ikke kun en sports ting, det bruges i erhvervslivet og det offentlige til ledertræning, undervisning, teamudvikling, møde ledelse og selvfølgelig personligudviklings forløb.

Første skridt til et stærkt mindset er at blive bevidst om hvilket mindset man har. Jeg arbejder med fem steps i mindset identifikation.

 

1. Hvordan møder du en udfordring?

Det første skridt til at identificere dit mindset er hvordan du møder en udfordring. Med et sportsmindset omfavner man udfordringer og tager udfordringerne op. Har du ikke et sportsmindset undgår du typisk forhindringer og finder gode grunde til ikke at tage handsken op.

 

2. Hvad gør du når du møder forhindringer eller modgang?

Når du møder modgang eller forhindringer vælger du at kæmpe for at opnå det du vil. Et sportsmindset opfatter en forhindring som en udfordring der skal omfavnes.  En der ikke har et sportsmindset giver op når de står over for en forhindring de ikke lige umiddelbart kan overskue.

 

3. Hvordan opfatter du din indsats?

For mennesker med et sportsmindset har den indsats de lægger for dagen værdi, de arbejder fordi de bringer dem gennem udfordringer og modgang og over forhindringer. De ser arbejdet som en vej og den eneste vej der sikre de opnår deres mål.  Modsætningen er at tro mål kommer af sig selv og det daglige slid er liggegyldigt.

 

4. Hvordan bruger du kritik og feedback?

Mennesker med et sportsmindset lærer hverdag, de opsøger viden. Kritik og feedback er for dem en måde at finde nye udfordringer de kan arbejde med. Oplever de modgang i form af hård feedback ser de det som en mulighed for at blive endnu bedre. Mennesker uden et sportsmindset ignorerer kritik da de ikke vil møde udfordringen det kræver at forandre og de ikke ser værdien i at kæmpe for det man gerne vil.

5. Hvad sker der når andre lykkes?

Med et sportmindset ser du andres succes som en mulighed for at lære, blive inspireret og er de en forhindring for personlige ambitioner og mål er det en udfordring til at blive endnu bedre.  Vælger man derimod at føle sig truet og undgår forhindringen, og udfordringen har man ikke et sportsmindset.

Sportsmindset

At være bevidst og arbejde med det er et af de første skridt i forhold til succes med mentaltræning.

Du er velkommen til at kontakte mig for nærmere information om workshops, personlige forløb eller foredrag med fokus på mindset.