fbpx

Ledelse i frivillige organisationer

 

Et oplæg/workshop om frivillig ledelse. Hvad kræver det at udvikle et frivilligt miljø, hvordan tager vi beslutninger, hvilke motiver har vi, hvem er inviteret til at lede, og hvem gør det bare?

Bestyrelsen er foreningens daglige ledelse og ansigt udadtil. Bestyrelsen sidder med forpligtelsen til at gøre foreningen til den bedste mulige forening for jer. De værdier, man har i sin forening eller klub, er dem, som fastholder medlemmerne og gør foreningen til et godt sted at være medlem.

Mening og værdierne gør også, at det frivillige arbejde har den ånd, der skal til for at løfte hele foreningen. Men hvad kendetegner en god forening? Og hvordan driver man godt lederskab over for hinanden, overfor frivillige og overfor ansatte i foreningen?

Det handler ikke om at tænke ud af boksen, men om at få skabt en fælles indsigt i, hvad der er i boksen. Der er stor forskel på, om de ansatte og frivillige ledes som personer eller funktioner.

Fremfor at fokusere på standarder, kan man med fordel se på og anvende forskellighed som styrke. Det kræver blik for individuelle kompetencer fremfor kollektive begrænsninger.

Jeg tilbyder workshops omkring retning, mål og implementering så det kommer til at lede en frivillig forening.

...Kims foredrag i lørdags,- synes jeg du skal vide, at man som kursudeltager havde en fantastisk underholdende og vedkommende formiddag.

Der var rigtig mange ”guld-korn”, som vi (Herlev Svømnings bestyrelse) kunne relatere til ved vores seminar senere på dagen.

Jeg vil til enhver tid give Kim mine bedste anbefalinger

Majbritt Bierre

Bestyrelses formand, Herlev svømmeklub

Læs om andre produkter fra sportsmind:

Er du god, eller bare foran?

Svømmeren fortalt mig hurtigt:

”Jeg var jo god da jeg var yngre!”

Det satte nogle tanker i gang hos mig om begrebet ”god”. Hvad betyder det egentligt? Hvornår er man god? Hvordan håndterer man som træner eller forældre begrebet? Hvornår er man god og hvornår er man bare lidt forud med sin udvikling.

læs mere

”Selvfølgelig skal DIT barn vinde!”

Ja – det mener jeg fra bunden af mit hjerte, men vi bliver nødt til at få defineret, hvad vil det sige at vinde? Er det flest mulig guldmedaljer, mest mulig udvikling, er det at lære at udvikle sig, er det at kunne agere i medgang og modgang … eller er DIT barn en vinder hvis det er det gladeste barn?

læs mere
Share This

Share This

Share this post with your friends!